2007. május 31., csütörtök

Közösség

Ma közösségi napunk volt, két másik környékbeli lelkipásztor testvéremmel együtt beszélgettünk, imádkoztunk és ebédeltünk is. Szükséges az ilyen testvéri találkozó is. Az eső esett egész délelőtt, utánna majd kisütött. Este Biharon Bibliaóra.

2007. május 30., szerda

Szomorú szerszámok

Ma Biharon voltam segíteni az épülő melléktermek alapját előkészíteni. Két testvérrel dolgoztam együtt, ... meg a szomorú szerszámokkal. Van itt errefele egy ismerős vers, mely azt mondja:

"Szomorú szerszám a kapa, meg az ásó

ha kezébe veszi a sírásó".

Délután 5 fele végeztem és a nagyja földet el is hordtuk. Estére az eső is eleredt. Délután megvolt az első Tanítványsági óra, a Bemerítés előtt Törekvők órájának hívtuk, ahol a keresztségre készültek a fiatalok. Most a Bemerítés után jön a felkészülés az állandó hívő életre, ez az igazi tanítványság. Egy jó órát szánunk rá, hogy elbeszélgessünk aktuális témákról és különböző Bibliai tanításokról. Majd megbeszéljük ki mit olvasott az elmúlt héten a Bibliából, mit értett meg belőle (vagy mit nem...) és imádkozunk egymásért is. Este Imaóra volt a gyüliben, majd azt követően egy személyes lelkigondozás.

2007. május 29., kedd

Nyakig munkába

Nyakig munkába ... ma így fogalmazott valaki aki látott gödör ásás közben. Délutánig egyenesítettem, mélyítettem és igazítottam a szerelőakna gödrét, besegítettek a vége fele a testvérek is, így az ásának vége. Délután házifeladat volt a soron (segítettem 2 fiatalnak). Este Félegyházán ÖHK, van róla egy kép is.

Pünkösd Hétfő

Ma ismét felleges (az éjjel esett is egy kevés eső), amúgy sokaknak iskola és munkanap, de azért de. Biharon voltuk elég szép számban. Délután Anyáknapját tartottunk Kovácsiban majd vissza Biharra. Az összejövetel után testvérióra, női kör és bizottsági (az utóbbi kettő egyidőben). A munka menetéről is beszélgettünk. Itt egy kép az előkészített tereppel, holnap jön a kavics az alap alá.

2007. május 27., vasárnap

Bemerítés

Hajnalban esett az eső Hála Istennek, az este már a harmadik felleges este volt, de most nem hiába. Reggel Pünkösdi alkalom és igehirdetés. Az utolsó simítások és megbeszélések ideje, délután 3-tól a Bemerítés.

Elekes József lkp. testvér szolgált az igével, sokan jöttek a környékről, de voltak új arcok a kösségből is. Zoli bizonyságtevése megfogó volt, szép volt az ünnepély és jó az igehirdetés. Az Úr adja, hogy mások is kövessék a példájukat.

Szombat - Készülődés

Ma készülődés volt a programon: az eljegyzésre, a bemerítésre, a Pünkösdre és a szolgálatokra. 6-tól eljegyzés Biharon, kedves család a vőlegényé (egy részére emlékszem a régi legációs időből, talán 10 éve nem voltam Perecsenybe a gyülibe). Itt egy kép az eljegyzésről.

2007. május 25., péntek

Web +

Ma reggeli és egy kevés ujságolvasás után nekiláttam a web oldalt frissíteni minden rendelkezésemre álló információval. Ebédre meglettem. De ennek a munkának sincs soha vége mint a háziasszonyokénak, mindig összegyűl a mosni, takarítani és mosogatni való :) Ebéd után kifizettem a netről a Vodafon mobil számlám. Már rég motoszkál bennem a Zapp szolgáltató egyre érdekesebb húzásai. Pl a Vodafon nem kér átutalási illetéket bankkártyás fizetés esetén (web felületről), a ZAPP pedig (aki mivel kisebb szolgáltató és klienseket kellene szerezzen) elkér 1 USD-t ugyanazért a szolgáltatásért. Még akkor is megéri mint, a város közepén levő egyedüli irodájuk előtt parkoló helyet keresni (na meg bemenni Váradra) - mert csak holmi exotikus bankoknál lehetne még fizetni, amelyeknek átlag csak Bukarestben van kirendeltségük. A tavaly amikor a ZAPP-al szerződést kötöttem - így van állandó netem, igaz csigalssuságú - az állandó net 9 USD volt, rá kb 2 hónapra mivel egy keresett szolgáltatássá vált felemelték az árát 9,99 USD-re, mára ugyanaz a szolgáltatás 11,99 - hát ez igazi piacgazdaság: ha egy termék iránt van kereslet akkor MEGEMLJÜK az árát és többet nyerünk (csak nem klienseket mert azok tovább álnak). Délután készülés 2 Bibliaórára, majd látogatás Nyüvedre és este Tamásiba leszek.

2007. május 24., csütörtök

Vegyes meló

Ma vegyes napom volt. Reggel az RMBGYSZ web oldalán dolgoztam. Délelőtt voltunk a családorvosnál egészségügyi kivizsgáláson (mindnen majdnem OK, kivéve a plusz kilóimat), reggeli után (ami majdnem délre sikeredett) Feri tv.-el barkácsoltuk az akna oldalához a zsaluzást. Ebéd után tovább melóztam az Üdvüzenet régebbi számain, hogy digitális formátumban felkerüljenek a Web oldalra www.magyarbaptista.org Délután készülés a Bibliaórára Biharra, 20,30-tól Bibliaóra és le is járt a nap. Ez a második este, hogy felhős az ég, vihar látszik ... de nem esik az eső, bár jól fogna

2007. május 23., szerda

Mindenféle

Reggel Hanni nem ment suliba, mert az este csúnyán köhögött. Elmentünk az orvoshoz, semmi vész és már javulóban is van. Kivettük a gyógyszereket, hogy legyen máskorra, beugrottunk a fogorvoshoz is és egy tej foggal már kevesebb van. Utánna mentünk vízért a forrásra és el is telt a délelőtt. Ebéd után irodai meló - itt egy kép a tegnapi munkáról is.Délután készülődés, tisztálkodás, törekvők órája - utolsó megbeszélni valók a bemerítés előtt utánna imaóra és közösségi, épp elég egy napra

2007. május 22., kedd

Kézimunka

Ma kézimunka volt programon, az autónak egy javító aknát készítünk. A markológép kiszedte a nagyát én meg arrább lapátoltam a földet és készítettük elő a zsaluzást is. Este 7-től ÖHK (Öröm Hír Klub) Félegyházán, Sárika egyedül volt a tanító, 5 gyerek volt ma. Jó viszhangja volt a Vasárnapi Anyáknapjának. Az Úr áldja meg a munkát és minket is.

2007. május 21., hétfő

Várad temetés ...

Reggel egy sor házimunka után bementem Váradra. Ma temették Megyesi József (volt lelkipásztorom) feleségét, Simon József és Giorgiov Adrián hirdették az igét a népes hallgatóság előtt. Egy kevés bevásárlás után siettem Biharra IFI-re, elég kevesen voltunk ma, de jól elbeszélgettünk (volt alkalmam személyes beszélgetésre is). A gyülinél a bontás elég lassan halad, mert több önkéntesre lenne szükség.

2007. május 20., vasárnap

Anyáknapja

Ma reggel Úrvacsoraosztás volt Tamásiba, délben gyorsan ebédeltünk és elsiettünk Félegyházára. A télen kezdtünk el itt egy háziközösséget. Van gyülekezet is - a szentimrei körzethez tartozik. A közösség végül Örömhír klubbá alakult át gyermekek számára. Ma anyáknapját tartottunk a gyülibe. 2-től próba volt, 3-tól az összejövetel. A gyerekek énekeltek és szavaltak, szolgált a tamási énekkar is. Voltunk vagy 60-n összesen. Az Úr adjon igazi áttörést itt, a tamásiak egy szál virágot osztottak, a helybeliek meg sütivel kínáltak meg mindenkit.
5-re épp elérkezdtünk Biharra, telt imaház fogadott. A gyerekek, fiatalok és az énekkar szolgált, Borzási Csaba 3. éves teológus tett bizonyságot. Én Mózes édesanyáról prédikáltam az édesanyákank és mindenkinek.
Egy picit zsúfolt napunk volt de szép

2007. május 19., szombat

Isten hozott

Albert István Zsolt a nevem,

Paptamásibam lakom a családommal, feleségemmel Sárikával és Johanna nagy leányukkal. A bihari körzetben vagyok lelkipásztor ami négy Magyar Baptista Gyülekezetet fogla magában: Bihar, Paptamási, Nyüved és Kovácsi.

Miután több barátom blogot vezet én is kedvet kaptam hozzá, igaz miután több kolléga is ezt gyakorolja még nagyobb lett a kedvem.

Késő van, most jöttünk Biharról az IFI-házas alkalomról.
Sok áldást mindenkinek.