2010. december 15., szerda

Forró téma

Közlemény a Román Baptista Unió tag gyülekezeteinek
f.é. december 14.

Kedves testvérek és testvérnők a mi Urunk Jézus Krisztusban,

Szent köszöntésünket és szeretetünket küldjük az Úr Jézus Krisztus nevében, aki a betlehemi jászolban született! Meg vagyunk győződve, a Biblia alapján, hogy Jézus Krisztus a Gyülekezet Feje: „tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsid 13:8), arra bátorítunk, hogy Megváltónk születését alázatban és Isten iránti hálával ünnepeljük Isten kimondhatatlan ajándékáért, melyben minden embert részesített. Isten irgalmasságából a keresztyén baptista gyülekezetek ebben az évben is, az Ő kegyelméből részsültek a lelki növekedésre és mások megmentésére nézve. Hálát adunk Istennek a vallás szabadságért ami az országunkban van, a szolgálattevők odaszánásáért, valamint a gyülekezetekért, akiket az Úr szolgálattal bízott meg és az a vágyuk, hogy megingathatatlanul mellette maradjanak, megtartva tisztán „a hitet ami egykor a szenteknek adatott” (Júdás 3).

A magukat „Őrállók”-nak nevezők közleményeit követően és némely baptista lelkipásztornak velük való együtt munkálkodása nyomán, a Baptista Unió Tanácsa amely f.é. december 8.-án találkozott Aradon elemezte az utóbbiak álláspontjait. A beszélgetések eredményeképpen, és figyelembe véve a romániai baptisták Bibliai alapelveit és gyakorlatát , arra a meggyőződésre jutottunk, hogy el kell juttassuk a következő pontosításokat:

1. A Romániai Baptista Unió Tanácsa elhatárolja magát azon baptista gyülekezetek nem bibliai gyakorlatától és idegen tanításától, akik magukat „Őrállók”-nak nevezik (például: a jólét evangéliumának a hirdetésétől, a nem Bibliai próféciák gyakorlásától, hogy a Szentlélek jelenlétének feltételeként van említve a nyelveken szólás, az Afrikai „Chris” csoportosulás tanításainak a terjesztésétől, valamint a „Gyógyító Iskolához” való kapcsolódástól).

2. Mivel ilyen módon hozta a nagy nyilvánosság elé az álláspontját, ami személyes megtapasztalásainak az eredménye, illetőleg a romániai baptista gyülekezetek lelki életéhez való helytelen hozzáállása miatt, a Unió Tanácsa úgy tartja, hogy Iosif Ton saját kezdeményezésére elhagyta a mi gyülekezeteink tanítását és gyakorlatát.

3. A Iosif Ton testvér kijelentései és közleményei – melyekben tudtul adja, hogy az „Őrállók” csoportjához csatlakozott, azon választását mutatják, hogy letérjen a romániai baptista gyülekezetek gyakorlatától és tanításaitól, ezért az Unió Tanácsa elhatározta testvérünk felavatásának a visszavonását a Romániai Baptista Unióhoz tartozó gyülekezetekben, amíg helyre nem áll és meg nem tér.

4. Figyelembe véve a jelenlegi beszélgetéseket a magukat „Őrálló”-knak nevezők vezetőivel az Unió Tanácsa javasolja a Bihari és a Bukaresti Hitkösségeknek, hogy tisztázzák ezek álláspontját, valamint azon gyülekezetek álláspontját, akik elfogadják ezen gyakorlatokat és tanításokat a baptista gyülekezetekben. A helyzet tisztázásáig az Unió Tanácsa elhatározta Ioan Pelea és Ilie Popa testvérek felfüggesztését a baptista lelkipásztori szolgálatból. A Bihari Hitkösség tudomásunkra hozta, hogy Nelu Demeter testvér nincs felavatva mint lelkipásztor, vagy mint gyülekezeti vén a Baptista Unió gyülekezeteiben és kérte a helyi gyülekezetet, hogy zárja ki és távolítsa el őt a tagjai közül.

Az Unió Tanácsa kijelenti, hogy a romániai baptisták továbbra is kitartanak a Szentlélekről vallott hitük mellett, ami az Ő személyét és munkáját illeti, valamint a lelki ajándékok mellett, amint azt a Biblia bemutatja és amint azt gyülekezeteink eddig is értették. Minden hívő, aki újjá van születve rendelkezik a Szentlélekkel és folyamatosan kell törekedjen a Szentlélekkel való betöltekezésre és az Isteni szeretetben való járásra. Arra bátorítjuk a testvéreket, hogy böjtöljenek és imádkozzanak a lelki növekedésért és a romániai baptista gyülekezetek jobb bizonyságtételéért.

Mint hívő emberek arra vagyunk elhívva, hogy vigyázzunk a személyes, a családi és a gyülekezeti életünkre. Figyelembe véve Megváltónk valamint az apostolok figyelmeztetéseit, ami a hamis tanítók megjelenését illeti (Máté 7, Apostolok cselekedetei 20, 1 János 4), arra kérünk minden hívőt és a gyülekezetek minden szolgálattevőjét, hogy legyenek éberek, és hirdessék a Szentlélek erejével a teljes és tiszta evangéliumot.

Az Unió Tanácsának a tagjai imádkoznak, hogy a fennevezett testvérek és azok akik hasonló gyakorlatokat és tanításokat követnek – megértsék, hogy mi szeretnénk a romániai baptista gyülekezetekben megtapasztalni a Szentlélek megújító munkáját, az egység lelkében és az Úr Jézus Krisztusról való bizonyságtételben, amint azt a Szentírás bemutatja.

Hadd áldja meg az Isten a baptista gyülekezeteket az egység közösségében, abban az időszakban amelyben az angyalok azzal a gyönyörű énekkel jöttek elő: „Dicsősség a magasságos mennyekben az Istennek, és e földön békesség, és az emberekhez jó akarat”.

A Romániai Baptista Unió Tanácsa,
Arad, 2010 december 8

Nincsenek megjegyzések: