2011. június 28., kedd

Közösségi élet

Volt az elmúlt időben egy menyegző: az Eszes Péter és Tar Enikő volt a főszereplő, nem kaptam tőlük képet, de a vacsora alkalmából lencsevégre fogtam egy ad-hoc párt, íme: volt eljegyzés is Gurbai Gyula jegyezte el Vura Krisztinát.

Bihari építkezés

Az elmúlt időben az imaház előterét rendeztük, kerítés bontás, járda öntés, kapu készíttetés stb. Íme egy kép az jelenlegi helyzetről. Majd a virágos kertről is hadd álljon itt kép, ezek Szász Gyuszi testvért dicsérik a gyülekezetünk vezetőjét és gondnokát.

Magamról ... is

Isten kegyelméből elég jól vagyok most már. Van egy kis időm és erőm, hogy blogot is írjak. Az elmúlt bő egy hónapban egészségügyi problémákkal küszködtem. Megtapasztaltam Isten segítségét minden szempontból és testvérek szeretetét is. Volt egy vesekövem, ami igen megkínozott, egy stentet ültettek be ami megoldotta a problémát (mára már ki is vették). Ezzel párhuzamosan volt epe kövem is (ezek itt ni, 3 darab kb. 1 cm-es átmérőjű, a feleségem összeroppantotta az egyik, hogy lássa milyen kemény). Egy lapraszkópikus műtéttel távolították el őket, az Úré a szabadítás. Az Úr a Mózes V könyvéből bátorított a 29:29-el, a titkok az Úré - hogy mit, mikor és miért, az én feladatom az engedelmesség.

Temetési hír


Április 28.-án kísértük utolsó útjára Farkas Sándor testvérünket, a nyüvedi gyülekezet elöljáróját, akit Húsvét harmadnapja reggelén szólított haza az Úr a dicsősségbe. A népes végtisztességet tevő gyülekezet nem fért el a kis imaházban ahol az Istentiszteletet tartottuk. A vigasztalás igéit dr. Simon József lelkipásztor hirdette, Szövetségünk elnöke, az 1 Thess 4:13-18 alapján ezt követően Szigeti Ferenc reformárus lelkész, Szabó László Nagyvárad rogériuszi lelkipásztor szólták a vigasztalás igéit, költeményt mondott Telegdi Imre paptamásiból.

A gyászistentisztelet alkalmából szolgált az egyesített nagyváradi és paptamási énekkar, Bokor Barnabás, Borbély Ferenc és Vura Éva karmesterek vezetésével. Az egyesített zenekar szolgálata is felemelő volt a szertartás ideje alatt. A temetőben Elekes József lelkipásztor beszélt a feltámadás reménységéről a Jer 15:15-18; 29:11 alapján. Köszönjük a testvérek vigasztaló szolgálatát, amivel a család segítségére siettek ez alkalommal.
Farkas Sándor testvér 1942 október 15-én született Nyüveden, Farkas Sándor és Eszter második gyermekeként, itt nevelkedett és járt iskolába is. 1970 szeptember 20.-án bemerítkezett Érmihályfalván Für Imre lelkipásztor által. 1971 január feleségül vette Zeffer Katalint, akivel 40 évet éltek házasságban, megosztva az élet örömeit és terheit. Két gyermekük született: Csaba és Enikő, akik később 5 unokával örvendeztették meg. 30 évet dolgozott lakatos szakmunkásként a nagyváradi IAMT gyárban, ahonnan 1995-ben ment nyugdíjba.
A nyüvedi Baptista Gyülekezetben édesapja nyomdokain haladva hűségesen végezte a lelkimunkát és a különféle szolgálatokat, előbb mint imaóra vezető, később igehirdetőként is, 2001 után pedig gyülekezet vezetőként.

Nagyon szerette családját, gyülekezetét, szülőfaluját, minden munkáját, amihez hozzáfogott, kitartóan és hűséggel végezte el.

A súlyos betegséget 2009 decemberében diagnosztizálták szervezetében. Bár szívósan küzdött, a harc esélytelen volt. Méltósággal és türelemmel viselte a szenvedést és a megpróbáltatást, mígnem 2011 április 26.-án hajnalban visszaadta lelkét Teremtő Urának. Halála előtt 2 héttel csendesen elköszönt szerető családjától.

Köszönjük a testvéreknek, hogy imában hordozták Sanyi testvérünket és családját a megpróbáltatások idején. Isten vigasztalását kívánjuk a fájdalmas szívű családnak és a gyülekezetnek.