2012. március 16., péntek

Hogyan készüljünk fel a lelki szolgálatokra?


Ez volt a címe annak a konferenciának, amelyet a Nagyváradi Misszió Kerület szervezett február 25-én a szolgálattevő testvérek számára. Öröm volt a testvérekkel a találkozás, akik hasonlóképpen kívánnak fejlődni a mi Urunk Jézus Krisztus szolgálatában. A mintegy 230 résztvevő imaáhítattal kezdte a napot, imára buzdított János Levente és Szabó László lelkipásztorok, az éneklést vezette Mike József lelkipásztor, aki egy alkalmi énekre is megtanította a jelenlevőket. Az áhítat után Mike József testvér az éneklés szerepéről és az Istentiszteleten betöltött helyéről beszélt és buzdított, hogy legyen jobban átgondolt és megszervezett az éneklésünk. Szabó László testvér az imádkozás fontosságáról és céljairól szólt és figyelmeztetett az ördög által emelt buktatókra is. A következő előadás a Bibliaóráról szólt és Kovács József lelkipásztor testvér igyekezett gyakorlati módon is bemutatni a felkészülés lépéseit, valamint ecsetelte a Bibliaóra levezetésének módjait, megemlítve mindegyiknek az előnyeit és hátrányait is.

A jó tanítások után következett a szünet: kávé és beszélgetések. Mint általában a jóból sosincs elég így hamar elmúlt a szünet is, de nem bántuk, mert lelkileg tovább épültünk. Simon József lelkipásztor testvér, Szövetségünk elnöke elmondta: „olyan jól érzem magam a testvérek között, hogy csak azt sajnálom, hogy nem tudnak itt maradni, hogy holnap tartsunk egy közös Istentiszteletet”. Simon testvér az igehirdetés szolgálatáról szólt és elsősorban az igeszóló minősségét hangsúlyozta. Nem mindegy kik végzik a szolgálatot, legyen újjászületett ember (ne csak bennszülött), elhívott, alkalmas és szent életet élő. Az igehirdetésre való felkészülés is fontos, legyen elég idő szánva rá, helyesen elvégzett lépések: az igehely megválasztása, megfigyelése, értelmezése, alkalmazása, vázlat készítés. Ezek után testvérünk kitért az igehirdetés előadására is részletezve és példákkal illusztrálva, hogy mitől óvakodjunk és mire igyekezzünk a mi szolgálatunkban. Kovács Gyula lelkipásztor testvérünk pedig az ifjúsági program és az Istentisztelet vezetésről beszélt röviden de hangsúlyosan.

Az előadások végén kis csoportokban imádkoztunk egymásért és azért a szolgálatért, amit az Úr ránk bízott. Az előadások után hely volt még néhány kijelentésnek és köszöntésnek is. Közöttünk volt és köszöntését átadta, Bernard Kabaru testvér is, akit a Pro Afrika program keretében többen is ismerünk az ITM programjának köszönhetően. A jó légkörben eltelt konferencia záró része a finom ebéd volt, amely mellett sok közösség ápoló beszélgetés is elhangzott. Mivel a testvérekben felmerülő kérdések megbeszélésére nem volt lehetőség, és az előadók is megosztották, hogy most csak röviden lehetett egy-egy témáról beszélni ezért úgy láttuk, hogy szükséges lesz folytatni majd ezt a konferenciát. Ebben erősítettek meg a testvérek utólagos beszámolói is.

Az alkalmon készült videó felvétel visszanézhető a következő címen: http://www.youtube.com/nagyvaradibaptista. Köszönjük a nagyváradi testvérek munkáját és szeretetét, amivel voltak felénk! Imádkozzunk, hogy az Úr készítsen fel minket és tegyen alkalmassá bennünket az Ő szolgálatában való buzgóságra, hatékonyságra és hűségre.

Nincsenek megjegyzések: