2008. március 22., szombat

HÚSVÉT

Istentől megáldott Húsvéti Ünnepeket kívánok,
Róma 10,9

2008. március 19., szerda

Rafael: Az Úr az én gyógyítóm

Tegnap kocsijavítás közben valami port sepert a szél a szemembe, az eredmény egy álmatlan éjszaka. Reggel valami kenőcsöt kapta rá és pihentettem a szememet (kisebb megszakításokkal), így kezdek helyre jönni - az Úré a dicsőség. Reggel szerettem volna valakin segíteni és egy e-mailt elküldeni, de meg se nyekkent a net. Hát hűséges hálózati kártyám mondta fel a szolgálatot. Még jó hogy az alaplapra beépített hálókártya működőképes, ez volt a második gyógyulás. Az autót is le kellet már mossam és akkor vettem észre, hogy az egyik kereke leengedett, hát ez is meg kellett "gyógyítani". Este imaóra és közösségi lesz idehaza.

2008. március 18., kedd

Egészség & kocsijavítás

Hétfőn nem volt suli - valami pedagógia kör volt a tanároknak, így reggeliben még picit lustiztunk, majd reggeli után bementünk Váradra. Meglátogattuk édesanyámat és rendeztük az összegyűlt papír dolgokat is (pl. lemondtam a Zapp előfizetést - ha már úgy se használom). Délután 2-7 -ig a Reumatológus ajtója előtt vártam, s arra gondoltam a mennyországba nem kell majd ácsorogni s reumások se leszünk: HALLELUJAH! Tovább kell szedjek valami gyulladás gátlót és egy hónap múlva kell jelentkezzek új analízissel ellenőrzésre. Estére kifárasztott a sok ülés. Kedden reggel nekifogtam a már sokat hanyagolt kocsijavításnak. Hát meglett, de mi módon ...? Eltörtem egy csavart a lengéscsillapítón, és egy 12 mm menetes csavaron 4 helyen vertem szét a menetet mire minden a helyére került. De hála az Úrnak meglett. Este 7-től közösségi alkalmunk volt Biharon, jó légkörben imádkoztunk gyülekezetünk dolgaiért, a fiatalokért és a sorba kerülő családokért.

Virágvasárnap

Már rég nem voltam Vasárnap idehaza (vagy 4 hete), sajnos a körzeti életnek ez is velejárója. Reggel a szolgálattevőkkel imádkoztunk és beszélgettünk egy keveset, majd Imaóra, Igehirdetés és Úrvacsoraosztás. Délben egy fiatal családhoz voltunk hivatalosak ebédre, olyan közösség ápolási szokás ez, hogy néha mi hívunk el, máskor meg minket hívnak el látogatóba. Délután Nyüvedre is kiszaladtam és az összejövetel után, még a gyülekezet vezető testvérék családját is meglátogattam, ma este csak 6-kor kezdtünk Tamásiba - lehetőséget adva így a márc 15. megemlékezésnek a hazafias lelkületűek javára. Este az összejövetel után még meglátogattam egy fital testvéremet és beszélgettünk, majd imádkoztunk.

2008. március 15., szombat

Blog

Azt látom, hogy minél ritkábban írok ide, annál könnyebben megy a hanyagolás. Pedig objektív indokaim is vannak amiért nem írtam egy ideje, sok volt a rohanás. A hét elején a Barnabás lelkipásztori közösség találkozott Egrespatakon, szerda este evangélizálás Szalontán. Csütörtökön délre értem haza Váradról, és egy kevés pihenés után mentem Biharra Bibliaóra volt, majd egy rövidebb bizottsági gyűlés. Pénteken egy családot látogattam meg, majd Bibliaóra: Nyüveden és Tamásiban, majd testvéri óra. Szombaton a nagyváradi misszió kerület szolgálattevői gyűltünk össze Érszőllősre egy ima és böjt napra, jó közösségi alkalom volt, kell még több ilyen is.

2008. március 14., péntek

2x Történelem: Net

1998-ban költöztem Vajdahunyadra, miután befejeztem a Teológiát. A városban egyetlen Dial-up-os Internetes cég volt, én lettem a 35. kliensük. Később ezt a céget felvásárolta az RDS és így lettem az ő kliensük. 2004-ben már kibírhatatlan lett a Romtelecom ára és egyre több szükségem lett az Internetre és így egy helyi Wireless hálózatra cstlakoztam eleinte egy USB adapterrel majd egy Access Point segítségével. Ennél a cégnél 34. kliens voltam. 2006-ban költöztünk Tamásiba és itt nem volt nagy választék ... így a Zapp kliense lettem. Nem volt valami gyors (max. 153 kbps) és megbízható sem, időjárás jelentésnek is bevált volna :) mindig tudtam ha felhős az ég. Nos egy pár hete vettem egy YAGI antennát és a net stabilizálódott és a maximális sebességgel működött szinte mindig. Errefel megérkezett az ADSL... hát ezt nem lehetett kihagyni, mert 20x gyorsabb mint a Zapp. Ha valakit érdekel van egy eladó ZAPP antennám!

2008. március 10., hétfő

1x Történelem

Az elmúlt hetek rohanásait, amik meg is akadályoztak a rendszeres blog írásban, már csak így nevezhetem. Ma mondok egyet, csütörtökön remélem még 1-t és (persze ha addig nem jön vissza az Úr Jézus), és a 3.-t majd kivárjátok ... Szóval van egy érdekes betegségem, valami ... tavaly a fülem dagadt meg tőle érdekes módon, lehet írtam róla, most meg az orrom (de már elmúlt "magától" - imádkoztam is érte). Szóval a sok váradi rohangálás egy részét ez fedi, imádkozzatok értem. Az reumatológus majd ezután nézi át az analíziseket...

2008. március 4., kedd

További rohanás

Vasárnap de. Biharon Úrvacsoraosztás, du. Csatárban evangélizálás, majd este Gálospetrin. Mindkét helyre elkísért a bihari gyülekezet énekkara. Hétfőn de. Várad, du. IFI Biharon. Kedden de. megint Várad, du. Biharon családlátogatás és Közösségi óra.

2008. március 1., szombat

Még élek

Olyan rég nem írtam, hogy az már szégyen... sajnálom, sok volt a rohanás. Csütörtök este bizottsági Biharon, Pénteken jött a gáz vezetéket tervező mérnök, este Bibliaóra majd bizottsági: Tamási. Szombaton evangélizálás Diószegen - elkísértek a tamási fiatalok. Vasárnap de. Bibliaóra, majd tv. óra Biharon, este evangélizálás Remetén. Hétfőn Váradi rendezgetések, majd este evangélizálás Lecsméren, kedden evangélizálás kovácsiban a Református templomban. Szerdán megint Várad, este Imaóra és tv. óra tamásiban. Csütörtök családlátogatás Biharon, Bibliaóra és lelkigondozói beszélgetés. Péntek Nyüved és Tamási, Szombat készülés a hétvégére és este Margittán evangélizáció. Imádkozzatok értem, mert krónikus fáradtságban szenvedek és valami hűlés is kerülget.