2010. június 28., hétfő

Evangélizáció és bemerítés Bihari Roma Gyülekezetben


Az Úr kegyelméből 2010. júniusának első hetében az Isten országa közel jött a bihari romákhoz, szó szerint és lélekben is. Egy missziós sátrat állítottunk fel a roma telep közvetlen szomszédságában, így Isten igéje elérhetővé vált mindenki számára.


Biharon több éve folyik a roma misszió a helybeli gyülekezetből indult szolgálattevő testvérek fáradozása árán, akiket a Nagyváradi Roma testvérek segítettek Kajcza János lelkipásztor vezetésével. Az elmúlt évben volt az első bemerítés közülük (5 tag), a megalakult gyülekezetnek a helybeli magyar gyülekezet átadta a régi lelkipásztori lakás nagyobbik részét imateremnek. Ebben az évben a bihari Roma Gyülekezet a helybeli Magyar Gyülekezet misszió állomása lett és továbbra is Nagyváradi Roma Gyülekezettel közösen szervezzük a lelki munkát.


A missziós sátorban estéről estére egyre többen jelentek meg és hoztak döntést az Úr Jézus mellett, a környező falvakból is többen eljöttek a romák közül. Igehirdetéssel szolgáltak: Kajcza János, Bodor Sándor, Papp Dezső, Szabó László, Nagy István, Bödő Zoltán, D.L. Lowry testvérek. Minden este a Nagyváradi Roma Gyülekezetből jöttek testvérek, akik énekekkel és személyes bizonyságtevésekkel szolgáltak és bátorították a résztvevőket a megtérésre. Öröm volt látni a testvérek életében a változásokat és azt a vágyat, hogy másokat is az Úrhoz vezessenek; jó volt együtt munkálkodni testvéreinkkel, akik minden munkában kivették részüket, hogy népük közeledhessen az Úrhoz.


Vasárnap az evangélizációs hét záró alkalmán a kultúrházban gyűltünk össze, felemelő volt a népes gyülekezet előtt a Nagyváradi Roma testvérek éneklése és a fehér ruhások személyes bizonyságtétele, akik az elmúlt evangélizáló alkalmak gyümölcsei. Igehirdetéssel Albert István Zsolt helybeli lelkipásztor szolgált a Luk 4:16-22 alapján, a bemerítést Kajcza János lelkipásztor végezte. A megtérésre való felhívásra sokan válaszoltak pozitívan, főleg a szomszédos biharfélegyházi hallgatók közül.



A helybeli missziófelelős Balogh Sándor testvér énekkel és bizonyságtevéssel biztatta a hallgatókat a hitben való megmaradásra. Az Úr áldását kívánjuk az új tagok életére és a gyülekezet missziójára is.

Nincsenek megjegyzések: