2010. június 28., hétfő

Férfinap a Nagyváradi Missziókerületben

2010 június 19.-én a Rogériuszi Magyar Baptista Gyülekezetben 10 órakor gyülekeztek a férfi testvérek. Nagyváradi testvérek kezdeményezésére és meghívására az U.S.Á.-ból idelátogatott D.L. Lowry testvérünk, aki a nap előadója volt. A missziókerület vezetősége felkarolta a férfinap gondolatát és így több gyülekezetből együtt lehettünk mintegy 100-an.

Az alkalmat zenés áhítattal kezdtük meg, amit Mike József lelkipásztor vezetett, buzdítással szolgált Sorbán Barna diakónus és Szabó László helybeli lelkipásztor is. Simon József testvér mint helybeli lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta: mi férfiak évekkel később ébredtünk rá mint a testvérnők, hogy szükségünk van egy férfi csendes napra is (talán azért mert többet vagyunk magunk között gyűléseken ?!).

Lowry testvér egy önvizsgálatra indító igével szolgált felénk (Mt 5:27-30), tanítása tömör és világos volt, nem szándékozott megdicsérni a hallgatókat – mint azt előre is bocsátotta, hanem az Úr Jézus elvárásaihoz szerette volna emelni életünket. A tanítás Giorgiov Adrián testvérünk fordításában vált érthetővé magyar nyelven is.

Az igehirdetés főüzenete az „Erkölcsi tisztaság követése” volt, testvérünk rámutatott, hogy ez nehéz, mert az óemberünk és a napjaink világának a vonzása ellen kell mindezt megvalósítanunk. Figyelmeztetésként elhangzott, hogy a Sátán mindenkit megkísért és mi sem vagyunk kivételek ez alól, mert nem vagyunk „erősebbek mint Sámson, Istenfélőbbek mint Dávid, se bölcsebbek mint Salamon” – akik megkísértettek, és sajnos el is estek egy adott ponton. Tanításában kitért az Isten kegyelmére, amely esélyt ad az újrakezdéshez is.

Az erkölcsi tisztaság úgy érhető el, ha megadjuk annak az árát, az óemberünk halálba adását – annak kívánságaival együtt, ha szövetséget kötünk a szemünkkel mint Jób (Jób 31:1), imádkozó szívvel és a Szentlélek ereje által élünk. Testvérünk még kiemelte, hogy a tisztaság eredményeként nyitott lesz a szívünk Isten felé, megtudjuk őrizni a családi boldogságot, felszabadít a ellentétes neműekkel való barátságra és felkészít a menny számára.

Egy rövid kávészünet után következett a kérdez – felelek, ahol aktuális kérdésekre tömör és kedves válaszok érkeztek. Felemelő volt a Nagyváradi Roma Gyülekezet férfikarának a szolgálata is, testvéreink szép számban vettek részt az egész konferencián.

A missziókerület nevében Kovács Gyula elnök testvér megköszönte a helybeliek vendégszeretetét, majd a jelenlevők véleményét megkérdezve úgy határoztunk, hogy ha az Úr megtart, akkor lesz még folytatása az ilyen jellegű férfi napoknak. Az összejövetel végén közös étkezés következett, majd eltávoztunk otthonainkba gazdagodva a jó tanítással és az áldott közösséggel. Azzal a vággyal zárom soraim, hogy az Úr segítsen meg bennünket, mindenhol tiszta kezeket emelni fel (1 Tim 2:8) és úgy imádni a mi Istenünket és közbenjárni embertársainkért, önmagunkért, családunkért és közösségünkért.

Nincsenek megjegyzések: