2007. november 27., kedd

TELEK

A hétvégén M.o.-on voltunk a TELEK-en, és ez olyan telek amit nem lehet megvenni, de azért jó dolgokat lehet rá építeni - csak házat nem. Van aki tudja mi is ez, Tiszántúli és Erdélyi Lelkipásztorork Evangélizációs Közössége, Péntek reggel Berettyóújfaluban kezdődött 10-kor imaórával - egy picit később, mert ki kávét, ki teát iszogatott előbb. A délelőtti előadás, és az egész hétvége témája: Lelkipásztor a mérlegen. Budai Lajosnak volt egy jó előadása, majd szabad beszélgetés következett a kb. 60 résztvevővel. Ebéd után az eddigi TELEK konferenciákat próbáltuk kiértékelni, sok idő nem volt rá, de úgy tűnt mindenki örült az eddigi alkalmaknak és voltak javító elképzelések is. Este a Nyíregyházi gyülekezetben szolgáltam, hitmélyítő témával MEGBOCSÁTÁS és BOCSÁNAT KÉRÉS.

SZOMBATON Nagydoboson találkozott a Szabolcsi és főleg a Bihari lelkipásztori kar, kb 30 személy. Délelőtt engem kértek meg, egy előadásra, a vázlatát beteszem ide:


Lelkipásztori szolgálatunk a mérlegen, 2 Tim 4:1-4

Bev. Kik kell értékelnünk szolgálatunkat három területen

I. Motiváció: Felkészíteni másokat az ítéletre (1v.)
hisz Jézus ítélni fog
- élőket és holtakat
- az Ő eljövetelekor
- az Ő országában

II. Módszer: Helyes Igehasználat (2v.)
- pódium
- útjelző tábla
- kalapács
- ösztöke

III. Bölcs időkihasználás
siess, mert olyan idők jönnek amikor
- nem kell az egészséges beszéd
- saját tanítókat keresnek
- igazság helyett mondákra hallgatnak

Jó hangulatú beszélgetés következett, majd ebéd, és még mindig beszélgetés. Ritkán voltam ilyen őszinte alkalmakon, jó hatással volt a nyitás mind két félre. Este ismét Nyíregyházán szolgáltam, a téma: A hívő embernek rendezett kapcsolatai kell legyenek embertársaival. Jó alkalmak voltak a hitmélyítők, amiket tartalmas imádságok követtek, az Úr adjon békét és áldást a testvéreknek. Vasárnap reggel is együtt volt a gyülekezet, szép alkalom volt. Délután Nagyvarsányban volt a záró Istentisztelet, Veress Efraim prédikált, részletesebb infót és prédikáció vázlatot találsz itt.

HÉTFŐN indultunk haza, bevásárlás stb. volt a programon, Várad fele jöttünk és édesanyámékhoz is betértünk egy rövid vacsira.

Nincsenek megjegyzések: